La Policia Local de Blanes explica a la gent gran com evitar possibles estafes i robatoris

 

Sota el títol “Nous temps, velles estafes: No et deixis enganyar!” dos agents del cos local de la policia de Blanes han fet una xerrada al Casal de la Gent Gran Benet Ribas de la ciutat per informar sobre els casos més habituals d’estafes i petits robatoris i la millor manera d’evitar-los.

Els agents, acompanyats de les regidores de Seguretat i Acció Social, van fer la xerrada ajudant-se amb una presentació de Power-point, vídeos i retalls de diari, per tal que el centenar d’avis assistents a la trobada poguessin entendre el funcionament d’algunes estafes i furts típics.

Els tipus de delictes que es detecten en l’actualitat solen ser estafes com la de l’estampeta, aquella en la que l’estafador es fa passar per ruc i es deixa comprar per pocs euros un sobre ple de bitllets que al final resulten ser falsos, el tocomocho, en la que es ven un bitllet de loteria premiat perquè l’estafador no el pot anar a cobrar o la de la taca en què una persona s’acosta a la víctima i li taca la jaqueta, un segon implicat s’ofereix a netejar-lo i és llavors quan li roba la cartera o el primer que tingui a mà.

La gent gran és susceptible de ser estafada sovint i un dels principals consells que van donar-los durant la xerrada va ser que no es refiessin dels desconeguts, que no deixessin entrar a casa seva cap instal•lador si no té cita prèvia o bé vigilar de no treure gaires euros de cop quan van al banc o a la caixa.

Segons la Policia Local, Blanes no és una ciutat que destaqui pel nombre d’estafes però asseguren que cal treballar amb accions preventives.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics