Preocupació per la possible apujada del rebut de l’aigua per la privatització de la gestió de dessaladora

 

Fa uns dies la Generalitat adjudicava la gestió de l’empresa Aigües del Ter Llobregat a l’empresa madrilenya Acciona, que s’encarregarà d’aquesta empresa pels propers 50 anys.

Aquesta privatització ha de servir per eixugar part del dèficit d’aquesta empresa pública, un dèficit que Acciona probablement repercutirà als clients a través d’una apujada dels rebuts de l’aigua.

Aquest fet preocupa a la nostra zona ja que la dessalinitzadora de la Tordera, a Blanes, és una de les infraestructures que s’han inclòs dins la concessió i que, per tant, gestionarà Acciona. Això farà que els municipis que es serveixen en part de la dessaladora, com PLF, puguin veure augmentat el seu rebut de l’aigua entre un 10 i un 24%. Josep Rueda, regidor de Medi Ambient de PLF es mostra preocupat per aquest possible augment del preu de l’aigua dessalada i com repercutirà aquest augment als usuaris.

Segons algunes informacions es preveu que l’aigua dessalada costi fins el doble del seu preu actual, però es desconeix com es repercutirà aquest augment .

Rueda explica que l’Ajuntament de PLF no preveu augmentar el preu de l’aigua a la nostra localitat, ja que és l’Ajuntament qui té la competència de l’abastament de l’aigua al municipi.

El regidor ha criticat la forma d’adjudicar el servei, per que creu que s’ha fet massa ràpid i sense informació als ajuntaments implicats.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics