El govern de Malgrat creu que amb la proposta d’ordenances de l’oposició es deixaran d’ingressar uns 700 mil€

El proper dilluns dia 26 el ple de l’Ajuntament de Malgrat tractarà les ordenances fiscals del proper any, després que l’oposició hagi forçat la celebració d’aquesta sessió extraordinària.

Govern i oposició no es posen d’acord sobre quines modificacions aplicar als impostos i taxes locals. La proposta del govern es basa en una rebaixa del 6% de l’IBI i el manteniment de les taxes com la Llar d’Infants o escombraries. També proposen fraccionar el rebut de l’IBI per aquells veïns que ho demanin expressament.

La baixada del 6% d’aquest impost vol compensar l’apujada que va experimentar l’any passat aquest impost, quan es va augmentar un 6% a proposta municipal i un 10% obligat pel govern central.

L’oposició, en canvi, vol que s’apliquin els compromisos plenaris adquirits a principis d’any, quan es va aprovar fraccionar l’IBI a tots els malgratencs i que a més hi hagi una bonificació del 5% per aquells veïns que tinguin domiciliat els rebuts de l’IBI.

 

Segons el regidor d’hisenda de Malgrat, Antoni Puignou, l’oposició també ha fet seva la proposta de rebaixa del 6% generalitzada proposada des del govern. Diu Puignou que sumar aquestes bonificacions i rebaixes, l’Ajuntament podria arribar deixar d’ingressar entre 700 i 800 mil €, cosa que suposaria un fort impacte per les arques municipals. Puignou a més denuncia les posicions enrocades de l’oposició.

Segons Puignou si s’aprova la rebaixa de fins l’11% constituiria una situació “insostenible” i que caldria reconsiderar les despeses i serveis que s’ofereixen des de l’Ajuntament.

En aquest sentit, Puignou defensa que és millor rebaixar un 6% a tots els malgratencs que no pas bonificar el 5% només als qui tenen domiciliat els rebuts i assegura que el govern està d’acord en fraccionar els rebuts a qui ho sol.liciti i no de forma universal, ja que la demanda actual per desdoblar el pagament de l’IBI no arriba al 4 per 1000 contribuents.

Puignou assegura que la proposta presentada pel govern està estudiada per poder superar amb tranquil•litat el proper any i que per això defensen la proposta davant de la que l’oposició portarà al plenari.

Cal recordar que el govern de Malgrat té minoria, pel que presumiblement, la proposta de l’oposició s’aprovarà ja que sumen majoria al ple.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics