URGENT

Estudiants universitaris faran de mentors d’alumnes estrangers de Blanes

Compartiu aquesta història

 

La setmana passada es va presentar a Blanes la 4a edició del Projecte Rossinyol en aquesta ciutat. El projecte consisteix en que estudiants de la Universitat de Girona fan de mentors a alumnes d’origen estranger de centres escolars d’un municipi. Es constitueixen parelles entre un universitari i un estudiant local i un cop a la setmana es troben unes tres hores, per fer diferents activitats de lleure.

Aquest és el quart curs en què Blanes participa a l’experiència, organitzada conjuntament per Acció Social i Cooperació de l’Ajuntament de Blanes i la Universitat de Girona.

Va ser durant l’acte de presentació quan es van conèixer els 10 mentors i mentorats que, fins el maig del 2013, compartiran vivències i coneixements. Com en anteriors edicions del projecte, els mentorats són alumnes de dues escoles de Blanes: Mossèn Joan Batlle i Napoleó Soliva, dels barris de Ca la Guidó i La Plantera, respectivament. Aquests alumnes cursen tercer, quart, cinquè i sisè de primària, és a dir són joves d’entre nou i dotze anys.

 

La intenció és establir un vincle entre estudiants de diferents facultats de la UdG i alumnes d’origen estranger de les escoles i centres de secundària de les comarques gironines. La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística d’aquests alumnes.

 

A Blanes el Projecte Rossinyol va començar amb 6 parelles, passant a 9 el curs següent i a 11 l’any passat.

Actualment es du a terme a nou altres municipis de les comarques gironines entre els quals Lloret.

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics