URGENT

Els joves polític defensen les seves postures en el debat de RP

Compartiu aquesta història

 

Diumenge es va fer a la masia de Can Batlle un debat electoral amb representants de les branques juvenils de cada formació amb representació a l’Ajuntament per tal de conèixer les postures polítiques de cada formació, però des d’una òptica juvenil.

En aquest sentit Jofre Serret, conseller nacional de la JNC, les joventuts de CiU, va exposar que l’etapa autonòmica de Catalunya ha arribat al seu final i va apostar per la celebració d’una consulta popular per tal de definir el futur model polític. Serret creu que la creació d’un estat propi pot ajudar a acabar amb la crisi actual.

Serret va defensar el paper dels nacionalistes en els últims anys de govern i va criticar les formacions que els retreuen les retallades, recordant la gestió del tripartit i que el PP és, segons el nacionalista, qui fa més retallades des del govern de Madrid.

El president de les JSC al Maresme, Javier Naya, assegura que vol una Catalunya democràtica i en llibertat. Per això defensa el dret a decidir dels catalans i critica les retallades per que, segons el socialista, malmeten la dignitat dels ciutadans.

El socialista va denunciar que els governs de CiU i del PP estan desmuntant l’estat del benestar i va apostar per retallar allà on cal.

El representant del PP va ser el secretari General de les NNGG a Catalunya, Marcos Sánchez, que va presentar el partit com el garant de la unitat d’Espanya i demana aglutinar el vot no nacionalista.

Sánchez ha afirmat que Catalunya està pitjor ara que fa 2 anys i va apostar per eliminar o reduir les partides identitàries com TV3 o l’eliminació dels consells comarcals.

En nom d’Iniciativa la representant al debat la ser la Coordinadora d’Alternativa Jove, Lorena Vicioso, que va defensar el dret a decidir el model de país que volen els catalans, però també el tipus de polítiques socials. En aquest sentit va criticar les retallades del govern d’Artur Mas.

L’ecosocialista va defensar una fiscalitat més justa on els que més tenen paguin més i va apostar per la creació d’impostos verds per gravar les activitats com les nuclears.

Xavier Roger, secretari d’Acció Policitica i estratègica de les JERC va assegurar que Esquerra ha de ser la segona força al parlament per acompanyar al president Mas en el camí a la Independència, però a l’hora ser el seu contrapunt d’Esquerres.

Roger va defensar una política expansiva en contra de les retallades i va criticar els esforços que ha de fer la població per pagar els errors dels que han provocat la crisi. El republicà va defensar la lluita contra el frau fiscal o la creació d’una taxa per l’activitat bancària.

El debat, organitzat amb la col.laboració de la regidoria de Joventut, va durar una hora i mitja i va congregar una 50a de persones a la Masia de Can Batlle.

Podreu escoltar el debat després de l’informatiu de les 3 de la tarda

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics