CiU reconeix que es va equivocar avançant les eleccions

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El president de la federació nacionalista al Maresme i fins ara diputat al parlament, Joan Morell, va reconèixer ahir al programa especial de RP, que la seva formació s’havia equivocat a l’hora d’avançar les eleccions, ja que no només no han aconseguit més suports, sinó que n’han perdut.

Morell va admetre que el d’ahir va ser una victòria agredolça.

Per la seva banda el president del PSC al Maresme i alcalde de Pineda, Xavier Amor, va assegurar que Catalunya no s’ha empassat les mentides de CiU i que les retallades han passat factura als nacionalistes. Amor es mostrava satisfet de contradir les enquestes i haver patit una davallada més moderada de diputats.

El diputat d’ERC Pere Aragonès va apuntar a les retallades dels últims anys com a principal motiu de la patacada de CiU, ja que recorda que la resta de formacions partidàries del dret a decidir han millorat els seus resultats respecte a altres anys.

El canvi, el president del PP del Maresme Diego Sánchez, considera que el poble català ha penalitzat el pla sobiranista de d’Artur Mas. Un plantejament que el popular ha qualificat de perillós.

El candidat número 7 d’ICV-EUiA per Barcelona, el maresmenc Salvador Milà, va apuntar a les retallades del govern de CiU com a culpable de la davallada de vots de la federació. Diu Milà que han fet trampa intentant tapar aquestes retallades amb el dret a decidir.

Tot i el retrocés, CiU es va imposar a la majoria de municipis i comarques catalanes i durant la nit electoral va apel•lar a la corresponsabilitat de la resta de forces polítiques, en referència a ERC per poder liderar el govern o la governabilitat en els propers anys.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics