Dos malgratencs realitzen el documental ‘De Bòsnia a l’ictus’

 

El fotògraf Vicens Tomàs i el dissenyador Pep Boix, presentaran aquest diumenge al migdia al cinema Truffaut de Girona el seu últim documental, en el que s’explica la història del fotoperiodista Miquel Ruiz, que va viure el conflicte dels Balcans i que actualment manté una batalla personal contra l’ictus que va patir l’any 2010.

Ruiz és el fil conductor del documental que vol retratar la guerra de Bòsnia just ara es compleix 20 anys d’aquest conflicte armat. Precisament coincidint amb aquest aniversari, Ruiz va decidir tornar als balcans acompanyat pels dos malgratecns que han elaborat el documental, en el que s’acosten les vivències dels qui van patir la guerra de Bòsnia, el setge a Sarajevo i el genocidi de Srebrenica.

A més de Miquel Ruiz i el seu entorn, el documental compta amb el testimoni d’alguns protagonistes d’aquell conflicte com també dels primers refugiats que van arribar a Catalunya.

‘De Bòsnia a l’ictus’ ha estat rodat entre Girona, Sarajevo i Srebrenica en l’últim any i compta amb el mateix equip que ja ha realitzat els documentals “un tomb pel pla” en el que es retratava la realitat del Pla de Grau de Malgrat i el més èxitòs Viu el Càncer, amb testimonis propers a aquesta malaltia, també centrat al municipi veí.

El documental “De Bòsnia a l’Ictus” també serà presentat el proper dia 6 de desembre al centre cultural de Malgrat de Mar.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics