URGENT

L’ajuntament aprova un pressupost de 15 milions 200 mil € pel proper any

Compartiu aquesta història

 

El govern municipal va aprovar divendres passat el pressupost municipal del proper any amb el vot contrari del PP i de CiU i l’abstenció d’Esquerra.

El pressupost és un 2% inferior a l’aprovat aquest mes d’abril i corresponent al 2012. D’aquests 15 milions 200 mil €, la meitat correspon a despesa corrent i l’altra meitat a inversions. En aquest sentit el cost de fer funcionar els serveis i la tasca habitual de l’Ajuntament s’ha rebaixat en 150 mil€, tot i que la despesa en personal només s’ha reduït en 20 mil€

Per cobrir aquesta despesa la principal font d’ingressos seran els impostos i en especial l’IBI, amb el que s’espera recaptar més de 2 milions i mig d’€, mentre que d’IAE, impost que només paguen les empreses de gran facturació, s’espera arribar als 830 mil €.

Pel que fa a les inversions la principal obra d’aquest proper any ha de ser la urbanització dels sectors industrials de Sta. Maria i l’asfaltat i millora de l’enllumenat a Ciutat Jardí. Aquestes dues obres representen prop del 70% del pressupost d’inversions, tot i que les dues es fan a través de quotes urbanístiques.

Pel proper any també s’espera poder tirar endavant la segona fase dels vestidors de la Figuerassa, l’ampliació del cementiri o la finalització de les millores al teatre municipal .

Algunes de les inversions previstes, però, estant pendents de poder vendre els terrenys municipals a tocar d’Inditex. Una operació que s’espera tancar en breu i que permetrà iniciar diferents inversions.

Enguany els pressupostos de totes les administracions han comptat amb moltes restriccions i instruccions dictades des del govern central per tal de controlar la despesa pública i garantir l’objectiu de dèficit. Segons el regidor d’hisenda de PLF, Josep Ribas, això ha facilitat la confecció dels números per que tot estava molt acotat.

Entre aquests manaments hi ha el pla d’ajust pressupostari, la supressió de la paga doble dels treballadors públics o les restriccions de contractar nou personal i la limitació de creixement del pressupost ordinari.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics