L’oposició no dona suport als pressupostos tot i que en destaca aspectes positius

El PP va votar en contra del full de ruta municipal ja que considera que moltes de les coses que s’hi reflecteixen no es duran a terme. En aquest sentit, el popular Óscar Bermán considera que el document aprovat és molt similar al que ja es va aprovar a l’abril, tot i que en destaca que enguany s’inclouen inversions més realistes.

Tot i així Bermán va criticar que el consistori gasta més del que té, va tornar a insistir en la deixadesa de les zones industrials i va tornar a sol•licitar l’eliminació del càrrec de confiança en cultura.

El regidor d’hisenda, però, va replicar al popular assegurant que l’Ajuntament no gasta mai més del que té, com ho demostren els tancaments econòmics del consistori.

Esquerra va abstenir-se ja que va identificar un esforç de contenció en els pressupostos municipals, tot i que va recordar que l’Estat està exercint una forta tutela pressupostària. El portaveu Francesc Alemany va recordar que el govern vol reduir el deute municipal per sota dels 2 milions d’€ abans de finals de legislatura, pel que recalca la importància de l’eficiència i la cura en les inversions que defensen els republicans.

En aquest sentit el govern va recordar que s’està reoganitzant la plantilla municipal i que ara a l’Ajuntament hi treballen 15 persones menys que fa 2 anys.

CiU va recordar que cal gastar menys perquè no es cobrarà tot el que es cobrava fins ara. Els nacionalistes van criticar que hi ha inversions iguals que en els últims pressupostos i van tornar a criticar la manca de participació dels equips de l’oposició en la confecció del pressupost. Ho deia el seu portaveu, Joan Gallart.

CiU va criticar la manca d’inversió en asfaltatge de carrers i l’increment de cost de les obres del teatre, que el govern va justificar per l’elevat cost de substitució de la coberta d’uralita.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics