URGENT

Denuncien l’alcalde de Lloret per donar a dit l’organització de la St. Silvestre

Compartiu aquesta història

 

El Club Atletisme La Sansi de Lloret ha denunciat l’alcalde de la ciutat, Romà Codina, i a la regidora d’Esports, Esther Olivé, davant el Síndic de Greuges, per “una possible prevaricació”. En un comunicat el club explica que un any més el consistori els ha negat l’organització de la Sant Silvestre de Lloret, mentre s’ha donat a dit, per segon any, a un altre club de la ciutat, el Club atletisme Lloret-La Selva, que l’organitzarà juntament amb l’Ajuntament. El club La Sansi assegura que hi ha membres de la llista electoral de l’alcalde i la regidora que pertanyen al club que finalment organitzarà la cursa de Sant Silvestre”.

Aquesta cursa va ser registrada i fundada per l’atleta lloretenc Josep Lluís Blanco, president de La Sansi, i organitzador de l’activitat entre els anys 2007 i 2010, quan la cursa era considerada com la tercera millor Sant Silvestre espanyola, només per darrere de les de Madrid i Barcelona, amb més de 2.500 inscrits.

L’any passat, la nova regidora d’esports i el nou alcalde van decidir organitzar-la amb l’altre club de Lloret, el Club atletisme Lloret La Selva.

En el comunicat, La Sansi també diu que ha denunciat el possible ús indegut de diners públics, ja que el 2011 el club va proposar per instància organitzar-la a cost zero però l’Ajuntament va mantenir la seva decisió i va invertir-hi 15.000 euros . Segons afirma Josep Lluís Blanco, el club s’ha tornat a oferir a organitzar l’activitat aquest any a canvi de 3000€ que es destinarien a l’esport base local, però el consistori no els ha tingut en compte. Per això l’atleta reclama que es faci un concurs públic per determinar l’organització de la cursa. Blanco tampoc descarta dur la denuncia als tribunals, a banda de la que ja ha presentat al Síndic.

Diari de Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics