URGENT

Spontex haurà d’indemnitzar a Vileda per copiar un sistema de fixació als pals de fregar

Compartiu aquesta història

 

Finalment l’empresa alemanya Vileda ha guanyat el pols a Spontex davant el Tribunal Suprem, que ha condemnat al grup espanyol, amb una planta de producció a Malgrat, a indemnitzar a la seva competidora per violar els drets de propietat industrial.

L’ús, fabricació i comercialització d’un dispositiu que uneix el pal a la fregona mitjançant el sistema clic-clack ha estat la causa de la batalla judicial.

Vileda té els drets d’aquest dispositiu des del 1988, mentre que Spontex va començar a comercialitzar-ho al 2006. En aquest moment, es va iniciar el procés judicial que ha arribat a la seva fi aquest dilluns.

L’Audiència no només ha imposat a Spontex el final de la comercialització d’aquest sistema, sinó que també li embargava i li obligava a destruir totes les fregones que tinguin en stock i també la maquinària necessària per a la producció d’aquest producte.

Imatge d'Spontex a Malgrat (FOTO:EL PAÍS)

L’import de la indemnització a Vileda s’haurà de determinar segons el que s’ha sol•licitat durant el judici. A més, Spontex haurà d’assumir el pagament de totes les costes del procés. Per tot, els magistrats han destacat el “perjudici econòmic” que ha sofert Vileda.

Amb la sentència d’ahir, la sala civil desestima el recurs interposat per la pròpia Spontex el 2008 contra la resolució de l’Audiència Provincial de Barcelona. Una sentència que ja li obligava a deixar de fabricar i vendre aquest dispositiu propietat de Vileda.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics