Una 20a de persones es concentren en favor de l’escola en català

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Coincidint amb la convocatòria feta per la Plataforma Som Escola ahir a BCN, una 20a de persones es van congregar a les portes de l’Ajuntament de PLF per mostrar el seu desacord amb la intenció del govern espanyol de reformar el sistema educatiu.

Aquesta reforma és entesa com un atac a la immersió lingüística a Catalunya i, per tant al català que quedaria relegat a l’ensenyament a primària i secundària.

En la concentració d’ahir a PLF, es va llegir el manifest elaborat per la Plataforma Som Escola, a la que està adherida l’Ajuntament de PLF. En el text es rebutja la intenció del govern espanyol que s’enten com un atac al català i a la immersió lingüística. El manifest va ser llegit per la regidora socialista Esther Torrent.

A banda de denunciar la voluntat del ministre Wert, el manifest crida als centres escolars a la insubmissió en el cas que la llei s’acabi tirant endavant amb la majoria del PP.

En aquest sentit el manifest recorda que l’actual llei de l’Ensenyament a Catalunya no exclou al castellà com a llengua vehicular a les aules, ni tampoc blinda el català, pel que es reclama als polítics catalans a tirar endavant una llei de protecció efectiva del català a l’escola i que no cedeixin davant els atacs del govern central.

A la concentració d’ahir hi van assistir mestres, pares i alumnes. També hi van assistir representants de totes les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament de PLF a excepció del PP.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics