URGENT

Una 20a de persones es concentren en favor de l’escola en català

Compartiu aquesta història

 

Coincidint amb la convocatòria feta per la Plataforma Som Escola ahir a BCN, una 20a de persones es van congregar a les portes de l’Ajuntament de PLF per mostrar el seu desacord amb la intenció del govern espanyol de reformar el sistema educatiu.

Aquesta reforma és entesa com un atac a la immersió lingüística a Catalunya i, per tant al català que quedaria relegat a l’ensenyament a primària i secundària.

En la concentració d’ahir a PLF, es va llegir el manifest elaborat per la Plataforma Som Escola, a la que està adherida l’Ajuntament de PLF. En el text es rebutja la intenció del govern espanyol que s’enten com un atac al català i a la immersió lingüística. El manifest va ser llegit per la regidora socialista Esther Torrent.

A banda de denunciar la voluntat del ministre Wert, el manifest crida als centres escolars a la insubmissió en el cas que la llei s’acabi tirant endavant amb la majoria del PP.

En aquest sentit el manifest recorda que l’actual llei de l’Ensenyament a Catalunya no exclou al castellà com a llengua vehicular a les aules, ni tampoc blinda el català, pel que es reclama als polítics catalans a tirar endavant una llei de protecció efectiva del català a l’escola i que no cedeixin davant els atacs del govern central.

A la concentració d’ahir hi van assistir mestres, pares i alumnes. També hi van assistir representants de totes les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament de PLF a excepció del PP.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics