Inditex guanya un 27% en els primers 9 mesos de l’any

 

El grup propietari de les marques Zara, Massimo Dutti o Bershka ha presentat els resultats econòmics dels primers 9 mesos d’aquesta any, en els que ha aconseguit un benefici net de 1.655 milions d’euros, el 27% més que en el mateix període de l’any anterior. Aquest benefici es deu a la seva expansió tant física, fonamentalment per la Xina, com a internet. Entre febrer i octubre, el grup que té gran part de la seva base logística entre PLF i Tordera, va generar 6.500 llocs de treball, amb la qual cosa a 31 d’octubre d’aquest any sumava 116 mil treballadors.

Les vendes del grup van créixer el 17%, fins a 11.300 milions.

Els comptes presentats per Inditex se situen en línia amb les previsions dels analistes, que atribueixen l’augment de les vendes del grup a les noves obertures i a la bona evolució del negoci a internet gràcies sobretot a Europa, els Estats Units i la Xina.

En els nou primers mesos del seu exercici fiscal (febrer a octubre), el grup fundat per Amancio Ortega va obrir 360 botigues en 54 mercats, entre els quals hi ha els debutants Armènia i Macedònia, amb la qual cosa ja està present a 86 països. Només en el tercer trimestre, la companyia va obrir a la Xina 40 botigues.

El 5 de desembre, la companyia va sumar el seu establiment número 6.000 després d’inaugurar un local de Zara al comercial carrer londinenc d’Oxford Street.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics