Blanes es proposa superar el seu record de recollida de sang

 

El Banc de Sang i Teixits ha organitzat per demà divendres, una Marató de Donació de Sang que es farà a la Biblioteca Comarcal tant al matí com a la tarda.

Aquesta activitat vol sensibilitzar sobre la necessitat de donar sang habitualment i captar nous donants. En aquest sentit, enguany, tal com diu l’eslògan, també es vol superar el rècord de donacions que es van fer a l’anterior edició de la marató que es va fer a Blanes l’any 2004. Per això el lema és: «A Blanes, tenim un repte. Amb tu, l’aconseguirem». Aquell any es van fer 609 donacions a Blanes, mentre que a la marató que es va organitzar al mateix municipi l’any 2007 no van arribar a les 550.

Per superar-ho, s’ha creat un atractiu programa d’activitats i actuacions al llarg de tot el dia, gràcies a la col•laboració d’associacions i entitats del municipi.

La jornada s’encetarà a les 10 del matí, amb l’acte d’inauguració de la marató que encapçalaran l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el doctor Joan Profitós, cap del Banc de Sang i Teixits de Girona. Després es posarà el comptador de donacions de sang a 0 i començaran el seguit d’activitats previstes durant tota la jornada, entre les quals servei de guarderia per a la mainada a càrrec de Creu Roja, i durant el matí un esmorzar popular.

A partir de les 5 de la tarda, començaran un seguit d’actuacions a l’exterior de la biblioteca a càrrec de diverses entitats locals, i a les 6 la sala infantil de la biblioteca acollirà una sessió de l’Hora del Conte. Tot plegat acabarà a les 9 de la nit amb el sorteig de diversos obsequis cedits per empreses de Blanes. Serà llavors quan es podrà comprovar si, finalment, Blanes ha aconseguit el seu objectiu de superar el rècord del nombre de donacions assolit l’any 2004.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics