URGENT

Gallostra de Pineda anuncia el seu tancament definitiu

Compartiu aquesta història

 

Feia mesos que l’empresa estava immersa en una complicada situació econòmica i estava intentant aplicar alguns plans de viabilitat. A principis d’aquesta setmana, però, ha anunciat el seu tancament definitiu.

Així aquests dies s’han intensificat les gestions per a negociar les indemnitzacions que rebrà la plantilla. Gallostra, empresa fundada l’any 1860, comptava actualment amb 125 treballadors, la majoria de Pineda, però també de la resta de l’Alt Maresme, entre ells veïns de PLF.

La direcció de l’empresa ha presentat informes econòmics amb números vermells, però el Comitè d’Empresa, assegura que hi ha documentació que contradiu la versió de la direcció. Segons l’empresa des del juny ha acumulat pèrdues de 300.000 euros mentre que els treballadors mantenen que ha guanyat un milió d’euros. Davant d’això el comitè d’empresa demana a l’administradora concursal que investigui els comptes per evitar que la direcció de l’empresa pugui tancar pagant el deute contret amb diners de tots els ciutadans.

Les negociacions per a definir les liquidacions i el tancament de la tèxtil s’hauran de resoldre abans del 24 de desembre, temps en el qual s’han previst dues reunions entre els agents implicats. En cas que no s’arribi a un acord que satisfaci els empleats, aquests no descarten iniciar accions més contundents per a defensar els seus drets.

Entre les reclamacions els treballadaors demanen cobrar el que se’ls deu i no es conformen amb la indemnització mínima de 20 dies per any treballat, amb un màxim de 12 mensualitats.

A hores d’ara, la planta tèxtil ha deixat de fabricar i l’activitat està limitada a l’embalatge dels productes per complir amb les comandes, mentre que a la majoria de treballadors se’ls està aplicant un ERO temporal.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics