URGENT

Donació de sang demà a PLF

Compartiu aquesta història

A partir de les 10 del matí i fins les 2 del migdia, una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits serà al nostre municipi per recollir les donacions de sang corresponents a la campanya de Nadal. Cada any es fan unes tres recollides de sang a PLF. Habitualment les reserves de sang estan molt baixes pel que cal continues campanyes de donació com la de demà a PLF o avui a Blanes.

Cada dia s’utilitzen a Catalunya unes 1000 bosses de sang en intervencions quirúrgiques, pel que es necessiten unes 1000 donacions diàries per mantenir el volum i la capacitat de reacció del banc de sang.

Des del banc de sang es recorda que les extraccions, que són senzilles, estan sempre controlades per professionals sanitaris.

Els donants de sang han de tenir un pes mínim de 50 quilos, i a diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, per fer una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.

Els homes poden donar sang 4 cops l’any mentre que les dones ho poden fer 3 vegades, per això es solen fer 3 campanyes anuals a cada població.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics