URGENT

L’abstenció de CiU permet aprovar els pressupostos de Blanes

Compartiu aquesta història

Diari Girona

 

Fins l’últim moment l’equip de govern del PSC en minoria va estar negociant amb el grup municipal de Convergència i Unió (CiU), el seu principal aliat en la governabilitat a lan ciutat. El ple s’havia de celebrar dilluns passat però el govern va donar “més temps” als grups municipals per tal d’estudiar-los i negociar-los i finalment dijous es va aprovar gràcies a l’abstenció del principal grup de l’oposició, CiU, mentre que els grups d’ICV-EUiA i PP van votar-hi en contra.

 

Els socialistes van acceptar les deu condicions marcades per CiU per tal d’abstenir-se. Segons el portaveu dels nacionalistes, Joaquim Torrecillas, entre aquests punts negociats hi ha seguir donant suport econòmic a l’escola de música, el club d’hoquei, el club esportiu Blanes o que es reservin 18.000 euros per a la gestió de la piscina de l’escola especial el Ventijol.

 

Malgrat l’abstenció, Torrecillas va qualificar el pressupost presentat pel PSC “de subsistència, de no preveure cap projecte ni tampoc mostrar cap lideratge”. I va criticar que entre el 2012 i 2013, el govern només hagi pogut fer una rebaixa del 0,45% de les despeses malgrat totes les retallades realitzades. Però va justificar l’abstenció del grup dient que és un compte que s’ajusta al Pla d’ajust i que s’ha de començar a construir el futur.

Tots els grups a l’oposició, van destacar que malgrat que el pressupost s’eleva fins als 40 milions d’euros en ingressos, en canvi, no destina ni un euro a inversió.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics