El CCM ajudarà a les empreses de la comarca a internacionalitzar els seus productes

 

L’ens comarcal iniciarà el proper any el projecte Maresme Exporta que vol aplegar sinergies, tant públiques com privades, per impulsar la internacionalització i l’exportació de les empreses de la comarca, principalment les de petita i mitjana dimensió.

El projecte Maresme Exporta compta amb un pressupost de 40.000 euros, dels quals la Diputació de Barcelona n’aporta 22.000. El President del CCM, Miquel Àngel Martínez, ha formalitzat la col•laboració amb la Diputació, representada pel Vicepresident 1r, Alberto Fernández Diaz.

Les dues administracions coincideixen que davant la paràlisi del consum intern cal buscar nous mercats i la solució passa per l’augment de l’exportació tenint en compte que hi ha altres regions a Europa o al món que tenen una afectació de la crisi menor o fins i tot indrets on ja l’han superada.

Davant d’aquestes perspectives, l’objectiu del Consell Comarcal és aplegar les empreses del territori interessades a sortir a l’exterior i ajudar-les a aconseguir la seva fita per mitjà de la cooperació empresarial i el networking.

Es calcula, seguint l’exemple d’altres experiències similars, que l’impacte de cada euro invertit en aquesta acció es pot multiplicar per tres, o per quatre, una vegada les empreses, sobretot les activitats que arrosseguen més indústria auxiliar, inicien el camí de la internacionalització.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics