URGENT

El govern de Malgrat presenta el pressupostos sense cap suport garantit

Compartiu aquesta història

 

Demà dijous l’equip de govern de Malgrat, PSC i PP, portarà a debatre el pressupost municipal al ple ordinari corresponent al mes de desembre.

El govern, en minoria, encara no compta amb cap suport explícit de cap partit de l’oposició. El govern de Malgrat, PSC i PP, governa en minoria pel que, per aprovar els comptes de l’any que ve, cal sumar el vot a favor o l’abstenció d’almenys un partit de l’oposició. Ara com ara, però, no existeix cap suport garantit als pressupostos que presentarà demà el govern.

Cal recordar que hi ha malestar entre l’oposició, ja que després d’aprovar les seva proposta d’ordenances, aquestes no es podran aplicar en la seva totalitat.

Amb aquest clima, el govern no ha pogut, de moment, consensuar la proposta de pressupostos per l’any que ve.Tot i això, el regidor d’hisenda de Malgrat, Antoni Puignou demana responsabilitat institucional i creu que, tenint en compte que tot i la crisi es manté el nivell de serveis, seria absurd que no s¡aprovessin.

Puignou explica que la previsió és ingressar menys diners l’any que ve, cosa que obliga a reajustar les partides de l’Ajuntament; apujant aquelles relacionaes amb polítiques socials i mantenint o reduint-ne d’altres.

El ple de demà també ha de servir per aprovar la compra conjunta amb el CCM del Gas Natural. Amb aquesta operació el proveïment de gas sortirà més barat a les arques municipals.

El plenari incorpora 4 mocions. Una de conjunta de tota l’oposició per demanar la retirada de l’esborrany de reforma de la llei d’educació espanyola, però també hi ha mocions per prevenir els desnonaments, o per demanar que els diners que s’han deixat de pagar per la Vaga General vagin a parar a polítiques socials. També hi ha una moció que demana als càrrecs electes de Malgrat amb dedicació parcial o exclusiva, que renunciïn a la part proporcional corresponent a la paga doble amb solidaritat amb els treballadors municipals que s’han quedat sense paga extraordinària de Nadal.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics