El CCM dóna suport als ajuntaments per implantar la seva administració electrònica

Els 30 ajuntaments de la comarca tenen disponibles planes web d’informació sobre els municipis. Tot i això no tots exploten les capacitats que ofereix la tecnologia actual per acostar l’administració al ciutadà.

El darrer mapa de l’administració electrònica al Maresme elaborat pel Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) col•loca la nostra comarca com un territori proactiu, però amb una implantació desigual pel que fa als diferents serveis i tràmits que es poden oferir telemàticament.

Si el 100% dels ajuntaments del Maresme tenen plana web, el 97% tenen el tauler electrònic d’edictes. El 86% dels municipis ofereixen la possibilitat de realitzar tràmits electrònics.

La xifra baixa al 73% pel que fa a facilitar el full d’instància genèrica en línia.

Només 1 de cada 2 consistoris disposen de seu electrònica i el 36% de catàleg de serveis on-line. Serveis com les notificacions electròniques o la carpeta del ciutadà. Aquest últim servei ofereix online un canal de comunicació amb l’Ajuntament que permet al ciutadà la consulta, prèvia identificació, de la informació personal i dels expedients oberts.

Tot i que cal millorar en alguns aspectes, el CCM destaca que 5 municipis maresmencs es troben entre els 10 millors de Catalunya en implantació de serveis electrònics i que el Consell Comarcal del Maresme es troba a la llista dels 10 consells comarcals que més han avançat en serveis electrònics.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics