Detenen a Lloret el principal traficant de cocaïna de la Costa Brava i sud de França

 

La Policia Nacional, amb col.laboració de la policia francesa, l’ha detingut conjuntament amb el seu suposat còmplice en una operació en la que s’han decomissat més de 28 quilos de cocaïna, 2 i mig de marihuana i 44.000 euros en efectiu. Per encobrir la venda de droga, utilitzaven una empresa fictícia de comerç internacional de vehicles.

Les investigacions van començar a l’agost, quan la policia francesa de Tolosa va detectar un home amb residència a Lloret de Mar que, presumptament, es dedicava al narcotràfic entre el sud de França i la demarcació de Girona. Segons la policia, mantenia contactes freqüents amb petits narcotraficants de Tolosa i Marsella que es desplaçaven fins a Lloret de Mar per abastir-se amb quantitats que oscil•laven entre els 1 i 2 quilograms. El presumpte narcotraficant es relacionava amb els petits distribuïdors a través de missatges al Facebook i de Whatsapp.

Les investigacions van permetre a la policia localitzar el narcotraficant i a mitjans desembre la Policia Nacional va enxampar-lo a l’autopista AP-7 quan es dirigia a Lloret de Mar després d’haver recollit cocaïna a Barcelona. En el moment de la detenció, al seu cotxe hi havia 25 quilograms de cocaïna. L’home anava acompanyat d’un còmplice que viatjava en un cotxe a part.

Amb el posterior escorcoll al domicili, la policia ha decomissat, la resta de material i droga juntament amb tres vehicles, vuit telèfons mòbils i dos ordinadors. Al domicili hi havia també un petit laboratori on el detingut preparava la droga per a distribuir-la.

A tots dos detinguts se’ls imputen presumptes delictes de pertinença a organització criminal i contra la salut pública, i el jutge n’ha decretat l’ingrés a presó provisional.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics