Blanes vol impulsar la creació d’una àrea de serveis funeraris

 

La Junta de Govern local ha aprovat ja de forma inicial un canvi d’usos en un solar a prop de l’hospital comarcal, a la carretera de Lloret de Mar, per tal de facilitar aquesta àrea.

De moment l’Ajuntament de Blanes no compta amb un projecte redactat per desenvolupar aquesta zona de serveis funeraris, però l’alcalde de la ciutat, Josep Marigó , considera que es tracta d’una necessitat pel municipi.

I és que, al seu parer, els serveis funeraris actuals no pot cobrir totes les necessitats, i posa d’exemple que l’actual servei no compta amb cap sala per celebrar cerimònies civils, o bé que hi ha poques sales de vetlla quan s’acumulen molts difunts.

 

L’alcalde considera que a Blanes, amb 40 mil habitants, li calen uns serveis complerts i amb bona accessibilitat.

Per aquests motius, l’Ajuntament ha decidit impulsar el projecte. Un cop aprovat el canvi d’usos, es farà un concurs per escollir l’empresa que gestionarà la zona. Serà aquesta empresa l’encarregada de redactar del complex que caldrà alçar en el terreny municipal, que ara es fa servir d’aparcament. El que encara no queda clar quina serà la fórmula de gestió.

En relació als serveis que el govern de Blanes considera indispensables en aquesta àrea, hi ha un gran aparcament, un tanatori, sales de vetlla, sales per a cerimònies civils i d’altres religions i un crematori, ja que actualment el més proper que tenen els blanencs es troba a Salt o a Mataró.

Precisament no és el primer cop que es parla de la creació d’un crematori a Blanes. Al 2003, amb el convergent Ramon Ramos com a alcalde, ja es va aprovar un avantprojecte i es volia construir el primer crematori de la comarca al mateix cementiri de Blanes. Un projecte que no va prosperar i llavors, també amb Josep Marigó a l’alcaldia es va descartar per la pressió veïnal un altre projecte per construir un crematori a Mas Cremat .

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics