URGENT

Malgrat retira les bonificacions pels usuaris de la deixalleria

Compartiu aquesta història

 

Al 2009, el consistori veí va crear una campanya destinada a donar a coneixer la deixalleria i a incentivar el seu ús. Ho ha fet aquests anys bonificant fins en un 20% del rebut de les escombraries a aquells ciutadans que fessin diferents viatges a la deixalleria per dur-hi residus que s’han de tractar específicament en aquesta planta.

D’aquesta manera quantes més vegades s’anava, més descompte s’aconseguirà del rebut d’escombraries municipal.

Amb l’aprovació dels nous pressupostos municipals, però, aquesta bonificació ha estat eliminada, pel que es deixallarà de bonificar l’ús continuat de la instal•lació.

El responsable de medi ambient de Malgrat, Joan Mercader, explica que la campanya estava estacada i que ja s’havia complert el seu objectiu. Diu Mercader que la campanya ha creat l’hàbit d’anar a la deixalleria.

Aquesta instal.lació tracta tots aquells residus que mereixen un tractament especial, més enllà dels contenidors de recollida fraccionada que trobem als carrers. Cal dur-hi els olis de cuina, pintures, mobles vells, restes vegetals, i així una llarga llista de productes que no podem dipositar al contenidor de rebuig.

Tot i la retirada de les bonificacions, Mercader considera que els malgratencs ja estan conscienciats i que el nombre de residus impropis en la fracció de rebuig no augmentarà.

Segons les dades de l’Ajuntament de Malgrat la campanya era seguida per una 80a de persones que aconseguien de mitjana uns 25€ per a particulars.

A més, els qui feien compostatge a casa aconseguien un altre 10% de descompte al rebut d’escombraries. Una bonificació que també s’ha suprimit.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics