URGENT

El CCM accepta de depuradora de l’Alt Maresme tot i reconèixer problemes

Compartiu aquesta història

 

El Consell, que gestiona des de finals de l’any passat l’estació depuradora de l’Alt Maresme, reconeix que aquesta obra encara arrossega problemes. Tot i les incidències , dimarts l’ens va ratificar l’acta de comprovació de les obres assegurant que es tractava d’una decisió “de responsabilitat” i recordant que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), havia dut a terme els controls habituals per garantir que la depuradora funcioni segons la normativa. Les explicacions del conseller delegat de Medi Ambient, Antoni Valls, no van convèncer a Iniciativa. Els ecosocialistes van recordar que la planta de pretractament, a tocar del cementiri de Pineda, encara fa soroll, fums i les males olors.

De la seva banda, el PSC va condicionar el seu vot al compromís de resoldre els problemes. Finalment la ratificació va ser aprovada amb els vots a favor de CiU, PP, PSC, ERC i PxC. ICV-EUiA i la CUP van votar-hi en contra.

La depuradora de l’Alt Maresme dóna servei habitualment a uns 150.000 habitants dels municipis de Pineda, Calella, Malgrat, Santa Susanna i PLF. Es va començar a construir l’any 2008 després d’un llarg procés de discussió sobre la seva ubicació.

Amb un cost global de 50 milions d’euros és la darrera gran construcció de sanejament que s’ha fet a Catalunya.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics