URGENT

S’incrementen els casos de grip a PLF

Compartiu aquesta història

Com ja és habitual en els últims dies de gener s’han incrementat notablement el nombre de persones contagiades pel virus de la grip a la nostra localitat.

Un virus que es propaga amb més facilitat amb el fred, i que ha arribat a casa nostra amb l’habitual incidència.

En aquest sentit, des del CAP de salut de PLF expliquen que fa 15 dies que s’ha notat aquest increment de pacients amb símptomes gripals. Uns símptomes marcats per la febre i pel malestar general, tal i com explica la infermera del CAP, Marta Azuara, qui recorda que cal visitar el metge si la febre es manté durant dies o hi ha complicacions.

Una de les característiques de la grip d’aquesta temporada és que ha començat a expandir-se mitjançant el virus B, que generalment apareix al final del període epidèmic, i no pas del virus A, que és el que genera més activitat, especialment al principi. Segons Salut, el volum de malalts als serveis d’urgències s’ha incrementat d’un 15%.

Azuara explica que la grip es contagia amb facilitat, pel que és molt difícil evitar el contacte amb el virus. La infermera del CAP recomana una bona higiene de mans, evitar espais amb molta gent i utilitzar mocadors d’un sol ús per tal d’intentar escapar-se del virus.

La grip actual afecta especialment als nens i joves d’entre 5 i 14 anys i als adults que no han estat vacunats. El telèfon del CAP de salut de PLF és el 93 762 04 53

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics