URGENT

Els municipis del Maresme estalvien en electricitat gràcies a la compra agregada

Compartiu aquesta història

 

La nostra comarca va ser el primer territori de l’Estat a adjudicar el subministrament elèctric mitjançant un concurs públic conjuntament entre diferents municipis. Ho fa des del 2009, quan es va alliberar el mercat elèctric en baixa tensió. Des d’aleshores, l’Agència Comarcal de l’Energia del Consell Comarcal contracta l’energia dels municipis del Maresme.

Amb aquesta compra agregada, s’aconsegueix reduir el cost de l’electricitat contractada pels ajuntament s de la comarca, entre ells el de PLF.

Per exemple, les empreses adjudicatàries de l’any passat van ser Endesa i Gas Natural Fenosa a les quals es van contractar 1.200 pòlisses de potència superior als 10KW. Aquesta contractació al mercat lliure ha suposat un estalvi global d’uns 650 mil € per als 28 ajuntaments participants i per al Consell Comarcal. Aquesta quantitat representa una reducció del 10,1% en l’últim any.

A aquest estalvi econòmic per als municipis s’ha d’afegir el de la gestió tècnica i administrativa de la contractació i el pagament que queda assumida per l’Agència Comarcal de l’Energia que és qui realitza tota la contractació (anàlisi de consum i costos per municipi, estudi de les diferents tipologies de pòlisses per agrupar-les en grups homogenis i facilitar una licitació més competitiva…etc), i el posterior seguiment i control de la facturació i del compliment dels termes contractuals signats amb les comercialitzadores.

Al 2013 s’incrementa el nombre de municipis acollits a la compra agregada d’energia elèctrica. Tal i com es va aprovar en el Ple, Tordera també hi participarà.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics