ERC demana contundència contra els corruptes per no torpedinar el procés d’independència

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El diputat republicà Pere Aragonés va oferir divendres una conferència a Malgrat de Mar per explicar d’una banda el pacte d’estabilitat assolit amb CiU per la gocvernabilitat de Catalunya i per donar comptes del procés engegat pel Paralemnt per poder desenvolupar una consulta sobre la sobirania de Catalunya.

En aquest sentit Aragonés va assegurar que l’Estat espanyol ha posat ja a funcionar l’aparell per intentar aturar les intencions catalanes. Assegura que una de les mesures és ofegar fiscalment a Catalunya amb la prohibició de taxes o tributs propis, com l’Euro per recepte o la taxa per diposits bancaris.

Segons el diputat i regidor de Pineda, ara que el procés ha començat cal actuar amb contundència davant els casos de corrupció en els partits que lideren el camí cap a la consulta popular, per evitar donar arguments a Espanya per tacar el procés.

El diputat republicà considera que cal buscar diàleg amb Espanya per pactar el referèndum, i que si Espanya es nega al diàleg, omplirà de raons el procés davant la comunitat internacional.

Aragonés, que va ser part de l’equip negociador d’Esquerra en les converses post electorals amb CiU, considera coherent que els nacionalistes trenquin els pactes de govern que mantenen en diferents administracions amb el PP . Es dóna per fet que una de les condicions marcades per l’equip de Junqueres en les negociacions amb CiU era la fi dels pactes amb els populars. Ara que s’ha consumat el trencament de CiU i el PP a la Diputació de BCN, les mirades estan posades al CCM, on nacionalistes i populars mantenen un pacte des de les últimes eleccions municipals del 2011. Aragonès, però prefereix ser prudent i no parlar del possible trencament del govern comarcal.

La xerrada a Malgrat va comptar amb una 60a de persones que es van interessar sobre el procés cap a la consulta sobiranista prevista pel 2014.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics