URGENT

Pacte per accelerar l’arbitratge en casos de Participacions Preferents

Compartiu aquesta història

 

Els dos grans partits polítics d’Espanya, el PP i el PSOE, han pactat un acord per intentar compensar a aquells titulars de participacions preferents i deute subordinat que no van ser degudament informats per les seves entitats financeres del risc que implicaven aquests productes.

Per al sector financer, aquest acord «arriba una mica tard i pretén pujar al carro d’una solució que ja funciona» per a clients d’algunes de les entitats nacionalitzades.

El pacte comporta la creació d’una comissió de seguiment dels procediments d’arbitratge que fixarà el perfil de qui pot recuperar la seva inversió només en els casos dels bancs nacionalitzats. Entre aquests es troba Bankia, l’antiga Caixa Laietana, la principal emissora de participacions preferents a PLF.

De fet Bankia encara no ha començat a aplicar fórmules d’arbitratge amb els seus clients, amb l’agreujant que aquesta entitat, també controlada per l’Estat, és la que té un nombre de clients més elevat amb productes híbrids.

La base del pacte parteix de l’experiència de Catalunya Banc i Novagalicia Banc, que van impulsar processos amb les conselleries autonòmiques amb competències en consum, per fixar els criteris amb els quals decidir quins clients havien de recuperar la seva inversió. Entre els criteris objectius utilitzats es va determinar la falta de documentació rellevant o irregularitats en aquesta documentació. També s’ha analitzat el perfil per establir els criteris per tornar les inversions en productes com les Participacions Preferents.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics