URGENT

El president del CCM diu que el pacte amb el PP és estable

Compartiu aquesta història

 

Fa moltes setmanes que es remoreja un trencament del pacte entre CiU i PP al CCM. Un pacte subscrit després de les últimes eleccions municipals i que ara perilla per la mala relació entre nacionalistes i populars a nivell general. De fet la direcció de CiU havia donat ordres de trencar els pactes amb el PP en diferents administracions. Un trencament que ja s’ha donat a la Diputació de BCN, al CC de Gironés i que es preveia en d’altres consells com el del Tarragonès i el del Maresme.

En aquest sentit, el president del CCM, Miquel Angel Martínez, ha assegurat en declaracions a RP, que el pacte de govern a la nostra comarca és estable i que funciona correctament. Diu el president que el partit no li ha demanat el trencament del pacte amb el popular, tot i que afirma ser coneixedor dels casos de la Diputació i del CC del Gironès..

De tota manera el president reconeix que s’ha obert un periode de reflexió en el si del govern de l’ens comarcal. Martínez explica que la relació entre els dos partits és bona, però que apunta a l’ofec econòmic que manté el govern central del PP amb Catalunya com a possible motiu de trencament.

Tot i que el pacte continua en vigor, són moltes les veus que apunten a un trencament. Això deixaria a CiU en minoria, pel que hauria de buscar nous suports amb ERC, la Cup, PXC o el PSC que al desembre ja es va oferir per garantir la governabilitat en el cas d’un hipotètic trencament amb els populars.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics