URGENT

El Maresme engega 2 plans d’ocupació per a 100 aturats de llarga durada i joves

Compartiu aquesta història

 

Aquests dos col.lectius seran els que es podran beneficiar dels 2 plans d’ocupació que ha posat en marxa el Consell Comarcal del Maresme amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya. El projecte global, que compta amb un pressupost de 450 mil euros, aportarà formació i pràctiques laborals a 100 persones.

La nostra comarca ja té una taxa d’atur del 18%, per sobre de la mitjana provincial i catalana. La desocupació afecta tots els sectors, tots els grups d’edat i tots els nivells de formació, però hi ha dos grups especialment afectats per la desocupació; els joves amb baixa formació i el d’aquelles persones que, tot i portar molt de temps en la recerca activa de feina, continuen a l’atur i ja han exhaurit les prestacions per desocupació. Aquests són els col•lectius als quals s’adrecen els programes d’ inserció laboral que durà a terme el Consell Comarcal del Maresme fins el març de 2014.

Tant el programa adreçat als joves com el que va destinat a aturats de llarga durada combinen la formació amb la pràctica laboral remunerada en empreses.

En aquests moments s’està acabant de fer la selecció dels 40 joves i dels 60 aturats de llarga durada. La tria s’ha fet a partir de les dades facilitades pel SOC (en el cas dels aturats de llarga durada) i dels ajuntaments en el cas dels joves.

El programa per a persones aturades de llarga durada vol incidir en tasques com la Instal•lació d’antenes i altres dispositius electrònics en domicilis; Recuperació de residus vegetals del bosc o el Tractament i elaboració de productes provinents dels escorxadors.

El programa de joves es mourà en el sector de l’hostaleria i en l’automoció.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics