URGENT

Iniciativa per que els qui van vendre les preferents per accions també es puguin acollir a l’arbitratge

Compartiu aquesta història

 

Representants de l’Ajuntament de Mataró, amb l’alcalde de la ciutat, Joan Mora, al capdavant, va ser ahir a Madrid per reunir-se amb els principals partits polítics del Congrés de diputats i reclamar solucions pels afectats per les Participacions preferents.

La nostra comarca, i la capital en particular, està molt afectada per aquests productes bancaris que amb la crisi han perdut el seu valor atrapant els estalvis de milers de ciutadans, la majoria jubilats. Només a Mataró es calculen 15 mil afectats i a PLF uns 2 mil.

Els representants de Mataró volen que els afectats per les participacions preferents de Caixa Laietana, que van canviar-les per accions abans que Bankia aborbís l’entitat, es puguin acollir a l’arbitratge que han pactat PP i PSOE per rescatar l’import..

En principi, els afectats per aquest bescanvi no tenen dret a acollir-se a l’arbitratge pactat pel PP i el PSOE per rescatar l’import perquè s’entèn que el banc ja els va donar una solució. Una solució que, en el cas de BANKIA, ha estat pitjor el remei que la malaltia, ja que les accions es van desplomar en picat arran de la intervenció de l’entitat i l’escàndol per les suposades irregularitats en la sortida a borsa.

Segons l’alcalde de Mataró, es va a Madrid a “buscar complicitats” i a “reclamar justícia” davant d’un cas que ha generat un “conflicte social important” per culpa d’una mala praxis de la banca.

 

Els dos grans partits de l’Estat, PP o PSOE, van veure ahir amb bons ulls la proposta de Mataró, però van tenir reaccions diferents. Mentre que el PSOE, va anunciar que ja s’havia enviat una carta al ministre Luis de Guindos perquè inclogués en la via de l’arbitratge les demandes dels afectats de Mataró, el portaveu popular d’economia al Congrés, Vicente Martínez-Pujalte, va informar que el seu partit “estudiaria seriosament” la petició.

 

 

El Punt/ RP

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics