Detingut el president del CC de la Selva i alcalde de St Hilari

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El Servei de Vigilància Duanera va detenir a Robert Fauria, en un operatiu que investiga presumptes suborns entre polítics i empresaris per l’adjudicació de serveis públics i que, al seu torn, és una derivació de l’operació Pokémon que s’instrueix des de Lugo. L’operació Manga, com així s’ha batejat, es va dur a terme de forma simultània a l’Ajuntament de Sant Hilari, a la seu del Consell Comarcal de la Selva, a Santa Coloma de Farners, a l’organisme de la Diputació encarregat de la gestió d’impostos i multes -Xaloc- i al Patronat de Turisme de la Costa Brava, situats tots a Girona.

Fauria no va ser l’únic arrestat, ja que els agents d’aduanes també van detenir el cap del Departament d’Organització de Serveis a la Ciutadania del Consell Comarcal de la Selva i dues persones més vinculades a l’empresa lloretenca GRS Ars Local, que assessora el Consell Comarcal de la Selva en matèria de recaptació.

Aquesta empresa, que seria l’epicentre de l’operació, és una empresa que presta serveis de consultoria i assessorament a administracions locals. D’aquesta manera, GRS Arc Local col•labora amb el Consell de la Selva en la gestió dels ingressos públics de més de 20 ajuntaments.

El fet d’externalitzar aquest servei evita la contractació de personal funcionari.

L’empresa també fa gestions per a altres ajuntaments com Girona, Blanes, Lloret de Mar, Barcelona, o Sabadell.

També es va escorcollar la seu del Patronat de Turisme, l’Ajuntament de Sant Hilari.

L’operació d’escorcoll va durar prop de 10 hores.

Està previst que els quatre detinguts a la província siguin traslladats avui a Lugo per tal de passar demà a disposició judicial i declarar davant la magistrada instructora en relació a l’operació Manga.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics