URGENT

Alerta per la possibilitat de neu a cotes baixes

Compartiu aquesta història

 

El Servei de Meteorologia del Consell Comarcal i Protecció Civil de Catalunya alerten d’una forta davallada de les temperatures al Maresme a partir d’avui i durant tot el cap de setmana com a conseqüència de l’arribada d’una massa d’aire fred provinent de l’interior del continent europeu.

Les temperatures mínimes de la nit de dissabte a diumenge arribaran als -3 graus a l’interior de la comarca i als 2 graus a la franja costanera. La previsió per a la nit de diumenge a dilluns són encara més baixes ja que s’esperen que les mínimes arribaran als -5 graus a l’interior del Maresme i als 0 graus a la franja costanera.

Aquestes temperatures de rigorós hivern aniran acompanyades de precipitacions. La cota de neu baixarà fins els 300 metres al matí de dissabte i als 200 metres durant la tarda, és a dir que podria afectar a les zones més altes de PLF, com per exemple a Ciutat Jardí. Segons les previsions actuals, durant el matí de dissabte es poden arribar a acumular fins a 10 centímetres de neu a les zones altes de l’interior de la comarca. Per a la tarda del mateix dissabte els xàfecs seran de neu o neu granulada a qualsevol punt de la comarca.

Tot i aquestes previsions, Jordi Aurich, director general de Protecció Civil afirma que no es tracta d’un episodi de neu comparable al viscut al març de 2010.

A més, l’any 2010 es va agafar per sorpresa l’abast de les nevades. Enguany, segons Sergio Delgado, sotsdirector de Protecció Civil, les brigades i policies locals estan en alerta des de fa dies.

Davant d’aquestes previsions, cal tenir present algunes recomanacions, com ara fer un ús correcte de la calefacció i desconnectar els aparells elèctrics que no siguin necessaris. Eviteu tenir estufes de llenya, carbó o gas i brasers en llocs tancats i mantenir un rajolí constant d’aigua a les aixetes per evitar que es congelin les canonades.

Al web de RP hi trobareu altres recomanacions

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics