URGENT

La responsable de NNGG a PLF acusa a l’alcalde de declarar el castellà non grat al nostre municipi

Compartiu aquesta història

En l’últim ple municipal ERC va presentar una moció en contra de la reforma educativa que impulsa el govern de central i el ministre Wert. La moció, que va ser aprovada amb els vots a favor dels republicans, de CiU, ICV i 3 regidors del PSC, incloïa la declaració de persona non grata pel ministre José Ignacio Wert, al considerar-lo artífex d’una campanya contra la immersió lingüística en català a les escoles.

En aquest sentit, Ruth Artime, responsable a PLF de les noves generacions, la branca juvenil del PP, ha publicat un escrit al seu bloc personal en el que, arrel de la moció, considera que el ple de PLF ha declarat non grat a l’idioma castellà i no, com així va ser, al ministre Wert. A més, en el seu escrit, Artime apunta directament a l’alcalde de PLF, Valentí Agustí com inductor d’aquesta suposada declaració del castellà com a non grat, tot i que va ser Esquerra qui va presentar la moció.

És per això que Agustí considera que la popular no va entendre el sentit de la moció i recorda que va ser, precisament ell, qui va demanar als republicans que es retirés el punt en el que es demanava la declaració de Wert com a persona non grata.

Tot i l’error, la dirigent popular li pregunta a l’alcalde si a partir d’ara els qui parlen castellà a PLF seran cremats com en l’època de la Inquisició, pel que qualifica a Agustí de campió del despropòsit i de la incompetència.

Agustí li recorda a la popular que quan va arribar a PLF només parlava castellà i que aquest és un idioma que estima i utilitza habitualment.

Tot i aquesta confusió, el cert és que el PP s’ha mostrat contrari a la declaració de Wert com a persona non grata a PLF i considera que la moció aprovada per la majoria de regidors del ple, va en contra de l’idioma oficial de tots els espanyols ja que creuen que la moció aprovada vol segregar el castellà.

Al web de RP trobareu el text aprovat en l’últim ple en referència a la llei Wert.

 

Enllaç

Text Ruth Artime
Text Moció ERC

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics