URGENT

El TSJC imputa Crespo per suborn

Compartiu aquesta història

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit imputar l’exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU, Xavier Crespo, en el marc de l’operació Clotilde per la seva presumpta relació amb la màfia russa. Segons ha informat el TSJC, Crespo ha estat cridat a declarar com a imputat el proper 13 de març pels presumptes delictes de suborn i prevaricació administrativa. El tribunal català s’ha declarat competent per instruir la part de les actuacions que engloba els delictes de suborn i prevaricació mentre que la part que afecta al blanqueig de capitals seguirà instruït per l’Audiència Nacional. Crespo és diputat al Parlament i, per tant, aforat, de manera que ha estat el TSJC qui ha hagut de decidir si l’imputava per la seva presumpta relació amb la màfia russa de Lloret de Mar. El jutge de l’Audiència Nacional va demanar a l’alt tribunal català la seva imputació per suborn i prevaricació, fet que ha confirmat aquest dimecres el TSJC.

 

De fet, el TSJC s’ha declarat competent per a la instrucció de la causa que afecta Crespo. La magistrada designada com a instrucció és Maria Eugènia Alegret, expresidenta del TSJC. L’alt tribunal català assumirà la investigació de les actuacions que engloben els delictes de suborn i prevaricació, sobre la qual ha aixecat el secret de sumari, mentre que l’Audiència Nacional seguirà instruint la part que afecta al delicte de blanqueig de capitals, que continua secreta.

 

D’aquesta manera, el tribunal català investigarà Crespo, però també altres imputats en el marc de l’operació Clotilde pels suposats delictes de suborn i eventualment prevaricació, com ara el suposat cap de la màfia russa a Lloret, Andrei Petrov, l’exprimer tinent d’alcalde i regidor de Lloret, Josep Valls, el cunyat de Petrov, Constantin Mischanin, l’arquitecta Pilar Gimeno, el president del club d’hoquei de Lloret de Mar, Joan Perarnau, i la secretària de Petrov, Jessica Holeguin.

 

El jutge de l’Audiència Nacional va informar al TSJC que hi ha indicis que Crespo va rebre regals com un viatge a Rússia o un rellotge valorat en uns 3.000 euros per part de Petrov per tal d’aconseguir un tracte de favor en el projecte del centre comercial conegut com Els Braus i en els terrenys de l’Hotel Blanca Aurora. El magistrat també considera que, amb aquest mateix objectiu, Petrov va patrocinar durant 3 anys els clubs d’hoquei i de futbol de Lloret a instàncies de Crespo i Valls. Aquests patrocinis haurien ascendit a uns 270.000 euros.

 

El TSJC considera que hi ha indicis suficients per a seguir la investigació i ha citat a declarar Crespo com a imputat el pròxim 13 de març. Per aquell mateix dia, s’ha citat a declarar com a testimonis a Ignacio Mario Iturri i Ernesto Coloma Ruscalleda.

 

Peticions a la Guàrdia Civil

 

La jutgessa instructora del cas ha demanat a la Guàrdia Civil que, en un termini de 7 dies, posi a la seva disposició la documentació que va ser requisada tant a l’Ajuntament de Lloret de Mar com al domicili dels imputats, i que faci referència a la causa.

 

També ha demanat a la Guàrdia Civil que, en el mateix període de temps, informi sobre el resultat de les indagacions relatives al rellotge que Petrov hauria regalat a Crespo, així com dels viatges a Rússia fets per l’exalcalde tant amb la seva família com amb el consistori municipal, i el destí del patrocini fet per l’empresa de Petrov DDC als clubs d’hoquei i de futbol.

 

Sense notificació

 

Crespo no ha rebut encara cap notificació oficial de la seva imputació en el cas Clotilde. Així ho ha explicat als periodistes que l’esperaven als passadissos del Parlament. De fet, un dels punts de l’ordre del dia del ple de la cambra catalana que està tenint lloc aquest dimecres era la compareixença del president de la Generalitat, Artur Mas, per informar precisament sobre la cimera anticorrupció. Crespo no ha volgut dir res més al marge d’això i no ha aclarit si deixarà l’acta de diputat. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit imputar Crespo per la seva presumpta relació amb la màfia russa.

 

Ara Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics