URGENT

L’atur es torna a enfilar fins les 922 persones a PLF

Compartiu aquesta història

 

El nostre municipi acabava l’any passat amb 922 aturats, una xifra que es va reduir lleugerament al gener, però que s’ha tornat a igualar en l’últim mes. El febrer, doncs s’ha tancat al municipi amb 922 persones sense feina, 7 més que al gener, igualant així el record mai registrat a PLF pel que fa a desocupació.

Amb aquest augment, la taxa de desocupats a PLF s’enfila de nou fins el 18.8%, lleugerament per sobre que la mitjana comarcal.

L’evolució de les dades d’atur a PLF continua sent negativa comparant dades interanuals, ja que el febrer de l’any passat hi havia una 12a de desocupats menys que ara.

De fet, de totes les poblacions del voltant, només Blanes aconsegueix trencar la tendència de destrucció de llocs de treball. Tot i això la disminució de la desocupació a la ciutat és de tant sols 2 persones menys a l’atur respecte el gener. La ciutat té 4181 persones sense feina.

On més s’apuja l’atur és a la població més castigada per la desocupació; Pineda, on aquest mes ha augmentat l’atur en 86 persones, situant-se ja prop de les 3300. A Pineda la taxa de desocupació s’acosta al 24.5%, o el que és el mateix;1 de cada 4 persones en edat de treballar no té feina a la localitat. Això la situa com la població amb més aturats de l’Alt Maresme, seguida de Tordera que té prop d’un 22% i ja s’acosta als 1900 desocupats al municipi.

A Malgrat el febrer ha dut un augment de 29 persones a l’atur, situant-se en les 1929 i una taxa del 20%, mentre que a Sta. Susanna l’augment ha estat de 3 persones i s’acosten als 300 desocupats.

En el global de la comarca s’ha incrementat en 250 persones el nombre d’aturats arribant als 41.725 persones sense feina.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics