URGENT

Les onades arriben als càmpings de Malgrat

Compartiu aquesta història

 

L’Ajuntament de Malgrat ha tallat al trànsit aquest matí un tram de la carretera de Mas Bages, la coneguda com a carretera de les fàbriques, ja que les onades arribaven ja a la zona d’asfalt, sobre passant la pròpia sorra de la platja.

En concret la zona afectada és on es troben els càmpings de la localitat i un conegut restaurant, prop de la desembocadura de la Tordera. Les onades han superat la sorra i han arribat a l’asfalt inundant tota la zona final d’aquesta carretera, on es troba la coneguda com a Platja de PLF. De fet les onades han devorat la sorra en aquest tram de platja i han arribat a fins als càmpings de l’altra banda de la carretera.

Els serveis municipals treballen aquest matí per restablir la situació, mentre es manté tallat al trànsit. De tota manera l’accés a les principals industries de la zona es pot fer normalment, tot i que es recomana precaució. Ho ha explicat el cap de la policia de Malgrat, Joaquim Martínez:

Segons Martínez la zona actualment afectada no és de les problemàtiques del municipi en cas de pluja. De fet no es recorda una inundació com l’actual. Segons el cap de la policia hi ha trams amb bassals d’un metre d’aigua i sorra.

Segons la policia no hi ha altres afectacions per culpa del temporal a Malgrat de Mar.

També està tallat al trànsit el passeig de mar de Pineda entre l’estació i el Poblenou. Ens ho explica Olga Dieguez.

Les llevantades i el temporal de mar d’aquests últims dies han tornat a endur-se la sorra de les platges del Maresme i d’altres poblacions com Blanes, tot i que en menor mesura que en d’altres ocasions.

Es repeteix així un guió que fa que molts municipis del Maresme perdin la sorra de les platges i es generi el debat sobre com solucionar aquesta situació. En aquest sentit el president del Consell Comarcal, Miquel Angel Martínez, reclama més inversió i alerta que no hi ha prou amb la reposició de la sorra.

L’afectació de les platges s’ha donat a Blanes, Malgrat Pineda. Al Baix Maresme també exigeix solucions dràstiques al govern central per evitar que les llevantades engolin les platges de la comarca.

 

Fotos: Aj. de Malgrat de Mar i Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics