URGENT

Els municipis del Maresme s’uneixen per reclamar solucions a la Participacions Preferents

Compartiu aquesta història

Una vintena d’alcaldes i representants de municipis del Maresme, entre ells PLF, s’han afegit avui a la reivindicació que ha encapçalat des de fa mesos l’Ajuntament de Mataró per reclamar solucions per als afectats per la comercialització de productes financers d’alt risc, com ara les Participacions Preferents o les Obligacions Subordinades. La 1a tinent d’alcaldessa de PLF, Dolors Agüera, va ser la representant del nostre municipi a la reunió d’ahir i explica que el manifest aprovat ahir volia donar suport a les accions encetades ja per Mataró en favor dels afectats per les Preferents.

D’aquesta manera es vol crear un front comú dels alcaldes en la comarca més perjudicada per la comercialització de participacions preferents per part de Caixa Laietana, entitat fortament arrelada al Maresme. Es calcula que només a Mataró hi ha unes 15.000 persones afectades i unes 2000 a PLF. En Tota la comarca es calcula que hi ha 164 milions d’€ en aquests productes.

Els alcaldes assistents al Consell d’Alcaldes del Consell Comarcal del Maresme, celebrat aquest dimarts, han aprovat una proposta que reclama que els afectats, fins i tot aquells que van bescanviar les participacions preferents per accions, puguin optar a la via arbitral. Una via que seria una solució perquè els afectats poguessin recuperar els diners després d’arribar a un acord econòmic amb les entitats financeres a canvi de renunciar a la via judicial. Agüera explica que l’acord unànime d’ahir vol fer una actuació conjunta de pobles i partits polítics per buscar solucions i no emprendre accions en solitari.

En aquest sentit, la vicepresidenta del govern català, Joanna Ortega, ha assegurat a Mataró que el govern català farà costat als alcaldes del Maresme en la seva defensa dels afectats per les preferents, sense especificar com es traduirà aquest suport.

 

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics