URGENT

La llevantada destrossa el passeig de mar de Pineda

Compartiu aquesta història

 

El passeig marítim de Pineda ha resultat força malmès pel temporal de llevant que dimarts i dimecres va afectar el litoral català.

A banda d’engolir la sorra de moltes platges de l’Alt Maresme i la selva, a Pineda el temporal ha causat importants destrosses en el passeig marítim, an la part construïda a tocar de la platja.

La mala mar ha descalçat bona part de les lloses de formigó que formaven el carril bici, ha deixat al descobert els espigons que teòricament protegien el passeig i ha omplert de sorra, fang i brossa la zona a banda d’endur-se algunes de les dutxes de la platja. Ja ahir operaris de la brigada i tècnics municipals intentaven posar ordre al passeig mentre feien inventari dels desperfectes malmesos.

L’alcalde de Pineda, Xavier Amor (CiU), reconeix que les conseqüències del temporal han estat molt pitjors de les esperades i que ja s’ha posat en contacte amb el Ministeri de Medi Ambient per demanar-li una actuació d’urgència en el passeig, ja que queden poc menys de tres setmanes per la Setmana Santa, i el turisme a la localitat és un dels seus motors econòmics.

L’alcalde explica al diari El Punt-Avui, que els desperfectes seran molt costosos i que l’Ajuntament no els pot assumir ja que a més les competències del litoral són del Ministeri.

Per tot plegat el batlle ha admès que serà “difícil” que la costa estigui a punt per a les properes festes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics