Un brot d’hepatitis A obliga a vacunar tota una escola de PLF

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

A principis d’aquest any es va detectar un primer cas d’Hepatitis A en una alumna del CEIP les Ferreries de PLF. La passada setmana es va confirmar l’existència d’un segon cas. És,. Precisament, a partir del segon cas, coincident en temps i espai, que es considera que es tracta d’un brot. Això ha activat les alarmes i des de la segona detecció el centre ha avisat a la Generalitat per activar el protocol d’actuació per evitar nous contagis.

La cronologia dels fets l’ha explicat a aquesta emissora la cap d’estudis de Les Ferreries Núria Vidal.

Un cop detectat a mitjans de la setmana passada el segon cas positiu d’Hepatitis A al centre escolar, la Generalitat ha començat el procés de vacunació. En aquest sentit, entre dilluns i avui s’han vacunat a tots els alumnes, mestres i personal habitual de Les Ferreries per tal d’evitar possibles nous casos.

L’hepatitis A és una malaltia transmissible, produïda per un virus . És una malaltia que pot presentar-se en forma de casos esporàdics o bé de brots epidèmics. El mecanisme de transmissió és fecal oral, per contacte de persona a persona o mitjançant ingesta d’aigua o aliments contaminats.

El grau d’incidència d’aquest virus està relacionat directament amb els nivells d’higiene i sanejament, i amb les condicions socioeconòmiques.

L’inici de la malaltia en adults, en general, és sobtat, amb febre, malestar general, anorèxia, nàusees i molèsties abdominals, seguit d’una coloració groguenca de la pell, ja que la Hepatitis ataca al fetge.

En nens menors de 6 anys, moltes infeccions són asimptomàtiques, és a dir de símptomes diferents o inclús sense evidències.

La malaltia varia des de la forma lleu, que dura d’una a dues

setmanes, fins a una forma greu de diversos mesos de durada.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics