Policies i Ajuntament acosten posicions entorn al quadrant

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El conflicte laboral entre els agents de la policia local i l’Ajuntament continua obert després que el consistori hagi plantejat un nou quadrant de treball, és a dir, un nou sistema de distribució de dies de treball pels agents.

La nova proposta no estava ben vista pels policies que van fer evident el seu malestar amb concentracions davant del consistori i demanant mantenir el sistema que tenien fins ara.

Tal i com es va acordar la passada setmana en una primera trobada, ahir es va fer una segona mesa de negociació entre Ajuntament i sindicats per acostar posicions.

Segons la regidora de governació, Antònia Petit, els agents ja han acceptat el nou quadrant laboral proposat pel consistori, tot i que s’han introduït algunes millores. En aquest sentit la primera proposta pretenia que els agents mantinguessin anualment el mateix torn, és a dir que un agent treballés durant un any sempre de matí, de tarda o de nit i canviar el torn anualment. Diu Petit que els sindicats van sol•licitar que els torns fossin rotatius en períodes més curts.

Ara seran els agents qui, en assemblea, ratificaran l’acord i plantejaran la durada definitiva dels torns.

Un altre dels serrells que queden per tancar és l’horari que faran a partir d’ara els vigilants. Dins la plantilla de la policia hi ha 3 agents que són vigilants, i que no entraran a la roda de torns dels agents amb titulació policial. Falta saber si aquests efectius treballaran en horari partit o bé seguit.

Segons Petit, la propera setmana es tornaran a reunir sindicats i Ajuntament per tancar definitivament la negociació per establir el nou sistema de treball, que s’introdueix un cop el cos local de seguretat ha canviat de comandament. El canvi s’ha volgut aprofitar per introduir nous sistemes de patrullatge, de quadrant i d’altres aspectes entorn a la policia local.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics