URGENT

L’institut de Malgrat guanya un premi Nacional d’Experiència Educativa

Compartiu aquesta història

El saló de sessions de l’Ajuntament de Figueres, ple a vessar, ha estat aquesta setmana l’escenari del lliurament del 9è Premi Nacional d’Experiències Educatives Josep Pallach. L’acte, presidit per l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va premiar al centre educatiu malgratenc per la creació d’una televisió escolar.

Dels 17 treballs presentats, el jurat d’aquest prestigiós reconeixement pedagògic ha decidit enguany atorgar un premi únic, dotat amb 5.000 euros, a l’institut de Malgrat de Mar pel seu projecte d’explotació a l’aula dels mitjans audiovisuals. El jurat en destaca “l’estructuració de l’experiència i la seva continuïtat des de l’any 2009, així com la importància que es dóna a la integració de l’alumnat cercant activitats motivadores com a lluita contra el fracàs escolar”. També en remarca l’abast extraescolar i el caràcter interdisciplinari i globalitzador del projecte.

També es va donar un accèssit a un centre empordanès.

Tots els premiats, en recollir el guardó, van oferir discursos reivindicant l’ensenyament en aquests temps marcadament difícils.

La consellera Irene Rigau va voler destacar la tasca del professorat com a garant del futur de la societat i va refermar l’aposta per la llengua catalana en un moment en què l’autogovern es veu més afectat que mai.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics