URGENT

Es comprometen a buscar solucions a la zona dels càmpings de Malgrat i al passeig de Pineda després del temporal

Compartiu aquesta història

 

Una delegació de Malgrat, encapçalada per l’alcaldessa, Conxita Campoy, es va reunir la passada setmana a Barcelona per parlar dels danys provocats per la llevantada de fa 15 dies amb responsables del Departament de Costes de L’estat. El temporal va afectar la zona dels càmpings de Malgrat, prop del Delta de la Tordera, on les onades van engolir gran part de la sorra i van arribar fins a la carretera de les fàbriques, negant l’espai amb fins 1 metre d’aigua.

De la trobada, en va sortir el compromís d’accelerar el projecte d’ordenació de la zona de càmpings. En aquest sentit, s’ha estipulat una reunió el proper mes d’abril, per concretar les actuacions a realitzar per desbloquejar aquesta ordenació.

La voluntat de les parts reunides és signar un conveni per tirar endavant aquesta ordenació que permetrà ordenar i millorar la zona. Ara l’Ajuntament presentarà una valoració econòmica dels danys, que en el cas de Malgrat, són bàsicament els de la neteja que es va haver de fer de la zona afectada.

A la reunió també van participar el subdirector General de Costes, Jordi Foz, així com alts càrrecs de l’administració catalana i tres representants dels càmpings més afectats pel temporal a Malgrat.

El temporal també va afectar a Pineda. Les destrosses ocasionades per l’onatge en aquest municipi són greus i necessitaran una actuació important i costosa. La passada setmana, la delegada de Costes a Catalunya, Maria Toledano, va visitar la zona afectada i ha assegurat que tramitarà per via d’urgència la demanda feta des del govern local per resoldre els desperfectes. Toledano també ha constatat que el municipi s’ha endut la pitjor part de l’episodi de mal temps al litoral del Maresme. En concret, han quedat destrossats uns 300 metres de passeig, en especial el carril destinat a les bicicletes.

La primera xifra que s’ha posat sobre la taula és de prop d’un milió d’euros.

Descartada definitivament la possibilitat que les obres es puguin fer abans de Setmana Santa, la representant del Ministeri avança que es treballarà amb la vista posada en l’estiu per tenir a punt l’actuació.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics