URGENT

Salven un home que havia patit un atac de cor durant un partit de futbol

Compartiu aquesta història

L’home estava jugant un partit de veterans al camp del Càmping La Masia de Blanes, quan va patir un atac de cor. Els agents i els efectius sanitaris van practicar-li diverses maniobres de reanimació cardiopulmonar fins que finalment l’home, de 63 anys i veí de la població, va poder recuperar les constants vitals.

L’home feia poca estona que havia sortit a jugar quan va caure de sobte a terra sense que hagués hagut cap incident extern. Un agent de la Policia Local de Blanes i un sanitari del SEM, que estaven fora de servei i es trobaven entre el públic que assistia al partit, es van encarregar de practicar a la víctima la recuperació cardiopulmonar.

Posteriorment també va arribar al lloc dels fets una patrulla equipada amb un desfibril•lador extern automàtic, amb el que van aplicar a la víctima fins a tres descàrregues.

Un cop la víctima va tenir les constants estabilitzades, se’l va traslladar en un helicòpter medicalitzat fins a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on se’l va ingressar a la Unitat Coronària per a la seva inicial observació i posterior tractament.

Un altre rescat per helicopter d’aquest passat cap de setmana ha estat a Hortsavinyà.

Un excursionista pinedenc va haver de ser rescatat dissabte pels bombers després que patís una caiguda mentre realitzava una travessa en grup per la zona. A causa de la caiguda l’home es va fracturar tíbia i peroné.

Els serveis d’emergència van rebre l’avís sobre un quart de 3 de la tarda, van activar l’helicòpter amb el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i el metge del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM).

 

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics