URGENT

Condemnat a 13 anys de presó l’home acusat de matar la seva exparella a Pineda l’any 2009

Compartiu aquesta història

Un jurat popular ha declarat culpable d’homicidi l’home de 34 anys que l’any 2009 va matar la seva exparella sentimental en un pis del Carrer Santiago Rusiñol de Pineda.

Segons sembla provat, dos mesos després del trencament de la relació, i en plena discussió, l’home va clavar un ganivet al coll de la noia, que llavors tenia només 20 anys. Després l’acusat va llençar el cos a les escombraries i va marxar a Romania, on es va entregar a la policia uns dies més tard.

Durant aquest impàs, el camió de la brossa ja havia buidat el contenidor a la incineradora comarcal de Mataró i el cos mai va aparèixer. Tot i això, la confessió de l’homicida i les restes de sang han servit per resoldre el cas.

 

En la reconstrucció dels fets, l’home hauria assenyalat el lloc exacte del coll on va punxar el ganivet i, segons els forenses, seria un punt mortal. Després de cometre el crim, va llençar al contenidor el cos embolicat en una manta, el ganivet, el matalàs del llit i els draps que va fer servir per netejar el pis. Les proves d’ADN realitzades als pares de la víctima asseguren en un 99,9% que aquella era la sang de la seva filla.

El cas s’ha jutjat com un homicidi dolós i no pas com un assassinat, com demanava l’acusació particular. Perquè s’ha interpretat que no existia premeditació. L’acusació particular també demanava diversos agreujants que no s’han tingut en compte, com el “menyspreu” cap a la víctima pel fet de llençar el cos al contenidor i el “patiment” dels familiars pel fet de no poder enterrar la noia. La condemna ha estat finalment de tretze anys de presó, així com una ordre d’allunyament de la família de la víctima. El judici es va celebrar el passat més de febrer a l’Audiència de Barcelona i aquest dimecres s’ha fet pública la decisió del jurat popular.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics