L’aplec del Vilar reuneix més de 1500 persones

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Aquest aplec marca el tancament de la Setmana Santa al municipi, que sempre s’allarga un dia més que l’endemà de dilluns de Pasqua és sempre festiu a la ciutat.

Enguany la missa, que s’ha fet al Santuari del Vilar, ha tingut un significat especial, ja que a l’octubre es beatificarà als blanencs Jaume Puig i Sebastià Llorens, que van morir l’any 1936 per protegir la imatge de la verge del Vilar durant els primers mesos de la Guerra Civil.

Nombrosos blanencs van aprofitar el bon temps del matí i migdia per passar el dia festiu a l’entorn de l’esplanada del Santuari del Vilar.

Tant és així que l’Ajuntament calcula que han participat més de 1.500 persones que han aprofitat la bonança per dinar plegats, ja sigui portant-se l’àpat preparat de casa o bé cuinant-lo als fogons de pedra que hi ha a la zona.

L’Obreria del Vilar ha organitzat diverses activitats que s’han encetat a les onze del matí amb una missa de difunts, seguida a dos quarts d’1 per l’ofici solemne que aquest 2013 ha tingut un significat encara més especial del què és habitual. El proper 13 d’octubre es beatificaran a Tarragona dos blanencs, Jaume Puig i Sebastià Llorens, que van morir assassinats l’any 1936 per protegir la imatge de la Mare de Déu del Vilar, que havien amagat per protegir-la dels saquejos i atacs a les institucions religioses en el bàndol republicà.

L’ofici ha estat presidit pel mossèn Crispí Runes en representació de la congregació dels Fills de la Sagrada Família, que té cura del Col•legi Santa Maria de Blanes del qual n’era director el pare Jaume Puig l’any 1936 quan va ser assassinat.

La missa també ha comptat amb la participació dels membres de l’Obreria del Vilar, una institució que existeix des del segle XIV i que es responsabilitza de la conservació i manteniment de l’ermita del Santuari. També hi ha assistir polítics i representants de les principals forces de seguretat i emergència que operen al municipi: Policia Local, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics