URGENT

L’oposició vol que Malgrat deixi de pagar els impostos a Madrid

Compartiu aquesta història

 

El ple d’aquest vespre de l’Ajuntament de Malgrat inclou 3 mocions presentades des de l’oposició. Una d’elles, subscrita per les 3 forces polítiques de l’oposició, demana que el municipi exerceixi la sobirania fiscal. Això implicaria deixar d’ingressar els impostos gestionats des del consistori, com ara l’IVA i l’IRPF a l’Agència Tributària Espanyola per fer-ho a la Catalana.

La moció presentada vol, a més, que l’Ajuntament insti al Govern de la Generalitat de Catalunya a treballar coordinat amb les Associacions Municipalistes de Catalunya per la creació de la Hisenda pròpia catalana.

Aquesta moció vol denunciar el que consideren un “espoli fiscal continuat” per part de l’Estat Espanyol que ofega l’economia catalana i que no li permet el creixement en època com l’actual.

En aquest sentit, els tres partits que presenten la moció a Malgrat i que sumen majoria al consistori, afirmen que per posar fi a l’espoli fiscal és imprescindible que tots els impostos que actualment paguen les institucions i els ciutadans catalans es liquidin a l’Agència Tributària de Catalunya, en lloc de fer-ho a l’Agència Tributària espanyola, que actualment recapta prop del 95% dels impostos suportats a Catalunya.

També tota l’oposició en bloc demanarà avui donar suport als presos polítics sahrauís que van ser detinguts i torturats pel Marroc acusats d’haver causat la mort d’agents marroquins en el desmantellament violent del Campament d’Al Aaiun, el novembre del 2010.

Ja en solitari, Esquerra presenta una moció per la transparència política.

El ple de Malgrat d’aquest vespre té 11 punts a l’ordre del dia entre ells la imposició de noves sancions d’acord amb la normativa de tinença de gossos potencialment perillosos i que estan augmentant a la localitat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics