URGENT

Malgrat busca empresa per cobrir el tram de riera de Can Feliciano

Compartiu aquesta història

 

El govern municipal ha iniciat el procés per adjudicar les obres de cobriment del polèmic tram de riera de Can Feliciano.

Es tracta del tram de davant del cap de Salut i que l’estiu del 2007, una mobilització popular va obligar a aturar les obres de canalització. L’enrenou al municipi va ser considerable i fins i tot un grup de malgratencs es va pujar als arbres per salvar-los davant les màquines que estaven a punt d’entrar a treballar.

Després la mobilització es va centrar en intentar evitar la canalització tradicional de la riera i aconseguir crear un canal naturalitzat, salvaguardant l’aspecte no urbanitzat, però garantint la seguretat.

El govern local, però ha mantingut sempre la intenció de canalitzar amb un calaix de formigó que després es pogués cobrir.

La polèmica es va allargar durant mesos, i va comportar malestar entre govern oposició i Generalitat. Ara, prop de 5 anys després, i passats judicis, al•legacions, plens, manifestacions, projectes alternatius i retrets entre polítics, el govern municipal tira endavant les seves intencions de cobrir el tram per donar continuïtat a les obres fetes en tot el tram urbà de la riera. Segons el consistori l’obra que es durà a terme ara, només preveu tapar la riera amb formigó, sense la urbanització completa, com en els altres trams que passen pel poble

Ara s’obrirà el termini de presentació de propostes per part de les empreses i es preveu poder adjudicar les obres a finals del mes de maig.

Segons el plec de clàusules del concurs públic, les obres tindran un cost aproximat de 360 mil€, tot i que es pressuposa una rebaixa d’aquest import un cop es presentin les ofertes per part de les empreses que optin a fer els treballs.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics