URGENT

L’Estat no garanteix el finançament per a les destinacions turístiques madures

Compartiu aquesta història

El ministeri d’Indústria no ha garantit que pugui finançar el pla de destinacions turístiques madures al qual aspirava les poblacions de Costa Brava Sud, pel que el projecte per rellançar Lloret, Tossa i Blanes podria quedar sense línia de finançament.

Ara aquests municipis queden a l’espera del que pugui aportar la Generalitat.

L’anunci es va fer arran d’una pregunta del grup socialista al secretari d’Estat de Turisme sobre quines eren les previsions i la situació sobre el finançament del projete que volen impulsar els ajuntaments i la Generalitat. El Govern espanyol assegura ara que la Costa Brava Sud es podrà acollir a la línia general d’ajudes turístiques i que, a més, podran concórrer a la nova convocatòria que la Generalitat obrirà aviat.

Les tres poblacions optaven al pla de destinacions turístiques madures , que són un instrument de modernització dels municipis, que els permet consolidar un model turístic de futur. Aquests plans, que va impulsar el govern estatal, estan desenvolupats i cofinançats per totes les administracions competents, juntament amb el sector privat.

La unitat territorial Lloret-Blanes-Tossa està formada per una població resident que supera les 83.000 persones, amb prop de 70 mil places turístiques i un total de turistes que superen el milió i mig de visitants anuals.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics