URGENT

Investiguen si, entre d’altres, les obres del Passeig de Pineda s’hauria adjudicat a canvi de donatius al PP

Compartiu aquesta història

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat al ple del Congrés dels Diputats que s’investiga si les empreses que han dut a terme algunes de les obres públiques han fet donatius al PP en l’època de José Maria Aznar com a president i Jaume Matas com a ministre.

Segons La Vanguardia, entre aquestes obres, hi hauria la construcció del Passeig de Mar de Pineda, que es va adjudicar en el seu dia per 1.3 milions d’€ a l’empresa Aldeasa Construcciones, just l’endemà que l’empresa fes un donatiu de 18 mil € a les arques del partit.

Segons la ministra Pastor, la Intervenció General de l’Admi-nistració de l’Estat està investigant a l’anterior president de l’empresa pública FEVE, Angel Villalba i l’exdirector general de la companyia Juan Díez López per un suposat delicte de malversació de fons públic. Segons s’investiga, l’empresa hauria pagat un preu més elevat per la compra de locals o adjudicacions d’obres del ministeri de Foment, que després coincidien amb donatius directes al PP.

El diputat socialista, Antonio Hernando, va donar 5 exemples respecte aquesta suposada pràctica. A banda de Pineda, la mateixa empresa va aconseguir l’adjudicació d’un tram de l’AVE (entre Xátiva i Novelé) por 47 milions el mateix dia que la comptabilitat del PP registra un donatiu de 24.000 euros. Els altres 3 exemples donats ahir al congrés s’eleven per sobre dels 100 mil € en donatius als populars.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics